Distributieriem vervangen bij Automat Hardenberg

Heeft u er weer aardig wat kilometers bij gereden? Grote kans dat uw distributieriem aan vervanging toe is. Als het gaat om een distributieriem vervangen in Hardenberg, zit u gegarandeerd goed bij Automat Hardenberg. Ons team van specialisten beschikt over alle nodige expertise om de klus te klaren in onze goed uitgeruste werkplaats. Snelle, vakkundige en eerlijke service – daar staan wij voor!

Wanneer de distributieriem vervangen?

Over het algemeen geldt de vuistregel dat de distributieriem vervangen tussen de 60.000 km en 120.000 km nodig is. Wanneer het voor uw auto tijd is, is maar net afhankelijk van o.a. het merk, het model en de leeftijd van het voertuig. Bij de garage kunt u de distributieriem laten controleren op schade of slijtage en u deskundig laten adviseren. Gaat tussentijds de distributieriem kapot, dan is het uiteraard ook noodzakelijk een bezoekje aan de garage te brengen.

Sommige auto’s beschikken over een distributieketting in plaats van een distributieriem. In principe geldt bij een distributieketting vervangen hetzelfde verhaal. Het enige verschil is dat een ketting kan breken waar een riem kan slijten/scheuren of kan verschuiven. De reparatie is daarom wellicht enigszins anders, maar hoe lang u met het onderdeel doet is ongeveer gelijk.

Kosten van de distributieriem vervangen

In het kader van eerlijkheid duurt het langs zullen we het eerlijk zeggen: het vervangen van de distributieriem is doorgaans geen goedkope handeling. Houd rekening met minimaal een paar honderd euro, hoewel dit natuurlijk altijd verschilt per merk en model auto. De specialist van Automat Hardenberg kan u meer vertellen over de specifieke prijs voor uw auto. Ondanks de hoge kosten is het zeer zeker niet aan te raden door te blijven rijden met een verouderde distributieriem. De kosten die u maakt wanneer de riem echt kapot gaat en misschien zelfs meer onderdelen met zich meeneemt zijn immers vele malen hoger!

Meer weten of meteen een afspraak inplannen? Laat een bericht achter of bel ons via tel. 085-8887164. Onze specialisten staan graag voor u klaar.