Remschijven en remblokken vervangen

Goed werkende remblokken- en schijven zijn cruciaal voor veiligheid op de weg. Een geringe hoeveelheid slijtage of kleine beschadiging kunnen al een enorm verschil in remweg maken, met alle gevolgen van dien. Neem daarom absoluut geen risico en laat tijdig uw remschijven en remblokken vervangen in Hardenberg door Automat Hardenberg: uw gespecialiseerde autozaak in de regio.

Het belang van remschijven en -blokken

Het is het eerste wat tijdens rijlessen aangeleerd wordt: gas geven en remmen. Het is niet zomaar belangrijk dat de remmen het goed doen: het is van levensbelang. De remschijven en -blokken tijdig vervangen is dan ook absoluut geen stap die wordt overgeslagen bij het onderhoud. Liever een keer te vaak de remschijven en remblokken vervangen dan niet op tijd!

Iedere auto beschikt over 4 remblokken en 4 remschijven; één voor elk wiel. Mettertijd slijten deze onderdelen, waardoor vervanging noodzakelijk is. Remschijven- en blokken worden in sets van 2 vervangen (voor of achter), net zoals dat bij banden vervangen gebeurt. Dit kan tijdens het periodieke onderhoud of tussentijds wanneer u merkt dat de remmen niet meer zo fijn werken. Bij twijfel is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Snelle en vakkundige specialist

Omdat het om zo’n belangrijk element gaat, is het van belang dat u het vervangen van de remmen uit handen geeft aan een goede specialist. Automat Hardenberg beschikt over jarenlange ervaring, een goed uitgeruste werkplaats en een gezonde dosis expertise – de perfecte combinatie om de nodige werkzaamheden snel en vakkundig voor u uit te voeren. Voor u het weet bent u weer geheel veilig onderweg.

Remblokken en remschijven vervangen? Automat Hardenberg staat voor u klaar. Bel direct naar 085-8887164 of maak gebruik van het online contactformulier om een afspraak te maken of meer informatie in te winnen. Wij staan u met genoegen te woord en zijn u graag van dienst in onze garage aan de Brinkstraat 17 te Hardenberg.