Een versleten koppeling vervangen

Lukt het niet meer zo goed om soepel te schakelen? Heeft uw auto problemen met optrekken? Het kan zomaar zo zijn dat de koppeling of koppelingsplaat versleten is. In dat geval is een bezoekje aan Automat Hardenberg geen overbodige luxe. Laat bij ons uw koppeling vervangen in Hardenberg en u weet zeker dat u snel weer onbezorgd kunt rijden.

Is uw koppeling versleten?

Elke auto beschikt over een versnellingsbak met koppeling. Of dit nu een handgeschakeld exemplaar of een automaat met een automatische versnellingsbak is. En een koppeling is nu eenmaal gevoelig voor slijtage. U herkent een versleten koppeling bijvoorbeeld aan situaties zoals slippen met de auto, moeilijk versnellen of een zwaardere bediening. Wanneer de koppeling vervangen precies nodig is, is maar net afhankelijk van de auto, het aantal gereden kilometers en uw rijstijl.

U kunt zelf al stappen ondernemen om te voorkomen dat de koppeling snel versleten raakt. Probeer het gebruik van de eerste versnelling te beperken, draai niet te hoge toerentallen en gebruik de koppeling niet in bochten. Blijven doorrijden met een versleten koppeling is absoluut een no-go: dit kan de koppeling en zelfs andere onderdelen beschadigen, met alle (kostbare!) gevolgen van dien.

Reparatie van de koppeling

De koppeling bestaat uit meerdere elementen. Over het algemeen gaat het bij deze reparatie over de koppelingsplaten vervangen. Tijdens de inspectie in de garage bepalen wij allereerst wat er precies aan scheelt, zodat we grondig en gericht te werk kunnen gaan. Uiteraard ontvangt u terugkoppeling over wat de werkzaamheden en kosten precies zullen zijn. Zo blijven we transparant en hoeft u zich nergens zorgen om te maken. Uw auto is bij ons in goede handen!

De koppelingsplaat vervangen? Maak tijdig een afspraak met Automat Hardenberg door te bellen naar 085-8887164 of door een bericht te sturen via het online contactformulier. Wij helpen u graag weer op weg!