Accu laten controleren of de huidige accu laten vervangen? De professionals van Automat Hardenberg helpen je graag!

automat emmen  Hapert de accu van je auto continu?

automat emmen  Heeft je accu moeite met de koude temperaturen buiten?

automat emmen  Wil je voorkomen dat de accu van de auto je in de steek laat en je aan de kant van de weg komt te staan?

Voorkom deze problemen door periodiek een gratis accucheck te laten doen bij Automat Hardenberg. Wij kunnen je precies vertellen hoe het zit met de capaciteit van jouw accu op dit moment. Zo kun je goed voorbereid het nieuwe seizoen in zonder dat de accu van de auto je in de steek laat.

Vraag vrijblijvend advies (je bent niks verplicht)

De accu van een auto

Simpel gezegd is een accu (afkorting van accumulator) een oplaadbare houder van elektrische energie. De accu levert de stroom voor de startmotor. Tijdens het rijden wordt de accu bijgeladen door de dynamo. Zo is er altijd genoeg stroom om na stilstand weer te starten. Gemiddeld gaat een accu van een auto zo’n vier tot zes jaarmee. Bij koud weer heeft een accu het vaak lastig. Dit is dan ook de reden dat een lege accu een van de meest voorkomende problemen met de auto is.

Accu opladen of accu vervangen?

Natuurlijk hoef je bij een lege accu niet direct de complete accu van de auto te vervangen. Belangrijk om te weten is dat een auto na verloop van tijd ook aan vervanging toe is. Simpelweg omdat de accu onderhevig is aan slijtage en daarmee aan kracht verliest. Hierdoor wordt de accu makkelijker vatbaar voor extreme weersomstandigheden.

Waarom een accucheck?

Bij Automat Emmen kun je terecht voor een gratis accucheck. Wij testen de laadspanning van je accu.Vervolgens krijg je een rapport (inclusief toelichting) over de conditie van jouw accu en dynamo. Aan de hand van dit advies kun je een gefundeerde beslissing nemen over een vervolgstap.

Vervanging van de accu

Mocht je accu toe zijn aan vervanging dan organiseren wij dit voor je. Wij adviseren je over de best mogelijke keuzes. Zo  hebben wij in ons assortiment de accu‘s S3, S4 en S5 van Bosch. Dit zijn drie op maat geproduceerde programmalijnen voor verschillende eisen en voertuigtypes.

Doorslaggevend voor het vermogen en de betrouwbaarheid van deze Bosch-accu’s is het gepatenteerde rooster met speciale PowerFrame® technologie. Hierdoor ben je gegarandeerd van een optimale stroming, geringere corrosie (roestvorming) en een langere levensduur. Hiermee voldoen de S3, S4 en S5 aan de hoge internationale kwaliteitseisen m.b.t. koudestartvermogen en capaciteit.

Voordelen Bosch accu’s

  • 100 % onderhoudsvrij
  • Maximale veiligheid
    • door dubbele bescherming tegen terugontsteking die de accu ook tijdens het transport en schuine positie tegen vonken beschermt
    • Geen uitlopen van het zuur dankzij verzegelde accudekselconstructie
  • Eersteklas kwaliteit van Bosch
  • Eenvoudige montage en gemakkelijk transporteerbaar door ergonomische draaggrepen